Psychiater Amsterdam bij angst, stress en depressie

Aan de buitenkant is vaak niets te zien, maar van binnen kunnen angst- en spanningsklachten je hele leven overhoop gooien. Voorbeelden van psychische problemen zijn depressie, paniekaanvallen en PTSS (Posttraumatische stressstoornis). Ook een burn-out, dwangmatigheid of persoonlijkheidsproblematiek kunnen ervoor zorgen dat je niet meer normaal functioneert. Wat kan een psychiater in Amsterdam voor je doen om je leven weer in rustig vaarwater te krijgen?

Psychiatrische hulp bij complexe problemen

Voor een behandeling bij een psychiater heb je een verwijzing van je huisarts of psycholoog nodig. Een psychiater heeft de studie geneeskunde afgerond en is gespecialiseerd in psychiatrie. Hij of zij kan medicatie voorschrijven, als je een diagnose hebt waarvoor dit noodzakelijk is. Waar een psycholoog alles weet van menselijk gedrag en je kan coachen om je gedrag te veranderen, is een psychiater Amsterdam de aangewezen persoon bij complexe problemen, die al langer dan een half jaar spelen. Doorgaans duurt een behandeling door een psychiater langer dan de ondersteuning die je krijgt van een psycholoog.

Oude en nieuwe therapieën die voor verbetering zorgen

Een psychiater stelt jou als persoon centraal bij de behandeling. Je ervaart bepaalde psychische klachten en kan van de psychiater leren om beter om te gaan met de problemen. De oplossing zit hierbij in jezelf. Iedereen heeft bepaalde mogelijkheden en talenten en kan leren hoe je die het beste tot bloei kan laten komen. Voor de behandeling maakt de psychiater gebruik van een therapie die jou zou kunnen helpen, zoals EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) voor mensen die last blijven houden van een schokkende ervaring. Een nieuwe behandelmethode is Acceptance & Commitment Therapy, waarbij je leert om niet te focussen op je klachten, maar op zaken die je wél kan beïnvloeden.

Na de intake snel de juiste hulp bij Invivo Clinics

Het is heel moeilijk om zelf mentale problemen op te lossen. Hierdoor ontstaan allerlei drempels in je dagelijkse leven, die ervoor zorgen dat je je niet vrij en gelukkig voelt. Een van de psychologenpraktijken waar je hulp kan krijgen van een psychiater nabij Amsterdam, is Invivo Clinics. Het behandelteam bestaat daarnaast ook uit psychologen en psychotherapeuten. Het voordeel van deze kliniek is dat je na een intakegesprek en eventuele testen snel kan beginnen met het behandelplan. Ook ervaar je bij deze praktijk, die vestigingen heeft in Amstelveen en in Zeist, veel persoonlijke aandacht.

Docis
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart