Borstkanker Belangrijke feiten die elke jonge vrouw moet weten

Kanker is een woord dat een koude rilling over je rug kan krijgen wanneer je het uitspreekt. Borstkanker treedt op wanneer cellen in het borstweefsel zich ongecontroleerd vermenigvuldigen en zo een tumor veroorzaken. Het is een van de belangrijkste doodsoorzaken onder vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Abnormale gezwellen in of rond uw borsten of oksels, abnormale (bloederige) afscheiding, willekeurige pijnen of huidirritatie, verandering in borstomvang of -vorm, schilfering of roodheid rond de tepelhof; dit zijn waarschuwingssignalen van borstkanker die, als ze worden opgemerkt, zo snel mogelijk moeten worden behandeld.

Oorzaken van borstkanker

De oorzaak van borstkanker is idiopathisch, maar er zijn enkele factoren die u vatbaar kunnen maken voor kanker;

Mensen met een voorgeschiedenis van borstkanker of een andere vorm van kanker hebben waarschijnlijk een recidief. Het ding met deze aandoening is dat het altijd probeert terug te komen, zelfs na remissie.

Als u familieleden heeft, bijvoorbeeld uw moeder, uw zus of uw grootmoeder, met een voorgeschiedenis van borstkanker, bestaat de kans dat u er uiteindelijk ook mee te maken krijgt.

Uit onderzoek blijkt dat het risico op borstkanker toeneemt naarmate je ouder wordt.

Het type levensstijl dat u leeft, bepaalt de kwaliteit van uw gezondheid. Als u een alcoholist of een fervent roker bent, heeft u een grotere kans om borstkanker te krijgen. In dezelfde geest, als u een zittend leven leidt waarbij u niet veel fysieke activiteiten verricht, loopt u ook een hoger risico dan gemiddeld.

Belangrijke feiten die elke vrouw moet weten over borstkanker

  • Ontwikkel een relatie met je borsten

Elke vrouw zou een speciale band met haar borsten moeten ontwikkelen, zodat ze het zou weten als er iets mis lijkt te zijn. Met andere woorden, ken uw borsten, weet hoe de gezonde norm van uw lichaam aanvoelt en wees u bewust van elk ongewoon ongemak.

Helaas zijn de meesten van ons tegenwoordig niet zo verbonden met ons eigen lichaam. Je zult verrast zijn hoe weinig de meeste vrouwen weten over hun borsten, tot en met hun juiste bh-maat; in feite draag je waarschijnlijk de verkeerde bh maat direct. Maar maak je geen zorgen, je hoeft alleen maar toegang te vinden tot een bh-aanpasspecialist. Je kunt ze vinden in lingeriewinkels, die je graag helpen bij het kiezen van de juiste maat voor jou.

Het wordt aanbevolen dat iedere vrouw vanaf zestien jaar maandelijks een zelfborstonderzoek doet; vooral een paar dagen na hun menstruatie als de borsten minder gevoelig zijn. Dit gebeurt in bed of staand voor een spiegel. U houdt één hand boven uw hoofd en gebruikt de andere hand om uw borst te onderzoeken en te controleren op knobbels, abnormale afscheiding of ongewone gevoeligheid.

Afhankelijk van uw locatie, moet u rondvragen of uw online onderzoek doen; ontdek hoe u in contact kunt komen met de best beoordeelde kankerdetectiecentra en periodieke controles kunt plannen. Als u door professionals wordt onderzocht, krijgt u een beter begrip van de toestand van uw lichaam; beoefenaars bij de borstkankercentrum in Los Angeles zweer dat maandelijkse controles essentieel zijn als het gaat om vroege detectie en het beheersen van gebeurtenissen. Deze maatregelen zijn gericht op het tijdig opsporen van borstkanker en het inperken van de verspreiding voordat het uitzaait.

  • Je genen spelen een enorme rol

Er zijn bepaalde genen die het risico op borstkanker en vele andere soorten kanker helpen verlagen. BRCA1 en BRCA2, wanneer ze normaal zijn, werken als tumoronderdrukkers en voorkomen dat de cellen zich snel en agressief delen. Er kan echter een wijziging in deze genen zijn, een mutatie, waardoor ze abnormaal kunnen werken en het risico op het ontwikkelen van kanker kunnen vergroten in plaats van het te onderdrukken.

Er is een mythe dat oudere vrouwen de enigen zijn die het risico lopen borsttumoren te ontwikkelen. Maar ook jonge vrouwen lopen risico. Hoewel ouderdom bijdraagt ​​aan een hoger risico, kunnen de bovengenoemde predisponerende factoren en genetische mutaties een jongere vrouw kwetsbaarder maken.

  • De dichtheid van je borsten is ook van belang

Dichte borsten betekenen minder vetweefsel en meer fibreus of klierweefsel, wat niet goed is, aangezien het voor een mammogram moeilijk is om een ​​abnormaal borstweefsel of tumor te detecteren tijdens een onderzoek.

De reden waarom sommige vrouwen dichte borsten hebben is nog onbekend, maar bevindingen hebben aangetoond dat jongere vrouwen over het algemeen minder vetweefsel in hun borsten hebben. Daarnaast hebben vrouwen met een lage body mass index waarschijnlijk meer dichte borsten. Wat betreft vrouwen op hormonale therapie na de menopauze zijn ze ook vatbaar. In dergelijke situaties zijn digitale mammografie, echografie of MRI de beste keuze bij het opsporen van kankercellen.

Borstkanker is een van de dodelijkste ziekten die vrouwen treft. Het is echter geen doodvonnis, vooral met de vooruitgang in de geneeskunde – bekend als oncologie – is het morbiditeitscijfer in de loop der jaren sterk gedaald.

creditSource link

Docis
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart