9 chirurgische nazorgtips om het herstel te maximaliseren

Wanneer u herstelt van uw operatie, weet dan dat het proces niet ingewikkeld hoeft te zijn. Dat zou echter wat energie en tijd vergen, evenals uw aanleg om de instructies en het advies van de chirurg op te volgen.

Dus als u het meeste uit uw herstel wilt halen om terug te keren naar het leven dat u had voordat u geopereerd werd, lees dan verder. In dit artikel ontdekt u enkele beproefde tips voor chirurgische nazorg die u kunt proberen, ongeacht de procedure die u heeft ondergaan.

  1. Zorg voor je incisie

Hoewel dit geen moeilijk proces is, maken sommige patiënten hun incisies op een nogal overdreven manier schoon. Veel mensen poetsen hun incisie en verwijderen de korstjes die zich vormen, terwijl anderen de neiging hebben om peroxide en alcohol te gebruiken om het gebied kiemvrij te houden. Echter, tenzij uw arts u adviseert om die dingen te doen, zijn water en zeep meer dan voldoende.

Weet dat korstvorming op chirurgische nietjes normaal is. Het elimineren ervan kan er zelfs toe leiden dat uw incisie langzamer geneest dan verwacht. Aan de andere kant kan het ook gevaarlijk zijn om je incisie te laten weken om hem schoon te houden, omdat dit de incisielijn zwakker maakt. Dat is de reden waarom de meeste chirurgen hun patiënten instrueren om na de operatie te douchen in plaats van een bad te nemen.

  1. Werk met een gepersonaliseerde postoperatieve zorgverlener

Als u uw herstel echt wilt maximaliseren, wilt u misschien werken met een betrouwbare leverancier van gepersonaliseerde chirurgische zorg zoals: Luxe Conciërge Verpleging.

Wanneer u met zo’n zorgverlener werkt, zullen meelevende en ervaren geregistreerde medische professionals voor u zorgen. Ze geven prioriteit aan uw comfort terwijl ze de resultaten van uw operatie optimaliseren door drainages en incisies nauwlettend in de gaten te houden, te helpen bij uw dagelijkse activiteiten en uw medicijnen te beheren. Met hun hulp zult u volledige gemoedsrust hebben terwijl u herstelt van uw operatie.

  1. Woon altijd uw geplande vervolgafspraken bij

Als ze zich goed voelen en hun wonden goed genezen, zien sommige patiënten af ​​van al hun vervolgcontroles omdat ze denken dat het gewoon een verspilling van tijd en geld is. Helaas is dat geen goede mentaliteit om te hebben, vooral als je volledig wilt profiteren van je herstel na een operatie.

Uw chirurg of zorgverlener zou willen weten of de incisie goed geneest en hoe u zich voelt sinds u elkaar voor het laatst hebt gezien. Maar afgezien daarvan zullen ze andere dingen controleren waar u misschien niet zelf naar kunt kijken. Dit zou van toepassing zijn op situaties zoals wanneer u geen zichtbare incisie heeft, wat het geval is voor degenen die vaginale hysterectomie en soortgelijke operaties hebben ondergaan.

De chirurg zal ook vervolgbloedonderzoek uitvoeren, ervoor zorgen dat uw aandoening effectief is behandeld door de procedure en zoeken naar tekenen van infectie. Ook kan het zijn dat u in de weken na uw operatie uw medicatie moet aanpassen.

Dat gezegd hebbende, zorg ervoor dat u uw vervolgafspraken bijhoudt.

  1. Niezen en hoesten voorzichtig

Wist je dat niezen en hoesten zoals je het al je hele leven doet, misschien niet goed voor je is nadat je geopereerd bent? Dit geldt vooral als u een incisie in uw buik heeft. Omdat als u op de verkeerde manier niest of hoest, dit uw incisie aanzienlijk kan schaden.

Onthoud dat een nieuwe incisie niet sterk is en dat een krachtig niezen ervoor kan zorgen dat deze opengaat. Daarom is het belangrijk om uw chirurgische incisie te ondersteunen, wat betekent dat u er druk op uitoefent, wanneer u niest of hoest. Je kunt dit doen met je hand of zelfs een kussen als je er een in de buurt hebt.

  1. Neem pijnsupplementen

Afhankelijk van de operatie kunt u na de ingreep wat pijn ervaren. Meestal duurt het een paar dagen of een paar weken om weg te gaan.

Het beheersen van die pijn kan cruciaal zijn voor uw humeur en uw herstel in het algemeen. Het zal je helpen om een ​​goede nachtrust te krijgen. Als alternatief kan uw zorgverlener u adviseren om medicijnen op recept of vrij verkrijgbare medicijnen (OTC) te nemen die kunnen helpen bij het verlichten van de pijn.

Volgens onderzoek kan kurkuma, als je de voorkeur geeft aan een natuurlijke benadering, worden gebruikt om pijn en ontstekingen te verminderen en het herstel na de operatie te bevorderen. Bovendien kan het volgen van een ontstekingsremmend dieet ook de genezing bevorderen en uw pijn verlichten.

Desalniettemin, of u nu ontstekingsremmende kruiden, kurkuma of andere supplementen gebruikt, is het ten zeerste aan te raden eerst uw arts te raadplegen. Uw arts zal ervoor zorgen dat de supplementen die u van plan bent in te nemen uw huidige medicatie niet verstoren en zo uw vooruitgang bevorderen.

  1. Rest

Na de operatie, genoeg rust krijgen is ongelooflijk belangrijk omdat het lichaam moet herstellen van de effecten van anesthesie. Meestal duurt het een dag voordat de verdoving is uitgewerkt. In die periode kun je het beste even uitrusten en je lichaam het genezingsproces laten beginnen.

Bovendien kan het zijn dat u veel pijn moet hebben, en als u daarvoor medicijnen gebruikt, kunt u slaperig worden. Ga daarom op een comfortabele bank of bed liggen en til indien mogelijk uw incisie op, breng ijspakkingen aan om zwelling en ontsteking te verminderen, en bekijk uw favoriete films of tv-programma’s of doe andere activiteiten die net zo zachtaardig zijn.

  1. Eet een voedzaam dieet

Als u wilt dat uw herstel soepel verloopt, is het belangrijk dat u zich concentreert op het eten van een voedzaam dieet. Je moet je lichaam voorzien van voldoende voedingsstoffen en meer calorieën dan voorheen, zodat je sneller weer op de been kunt. Bovendien kan een dergelijk dieet ook helpen om uw herstelperiode te versnellen en het risico op infectie te verkleinen.

Zorg ervoor dat u tijdens uw herstel na de operatie het volgende in uw dieet opneemt:

Eiwit is belangrijk voor het herstel na de operatie. In feite kunnen de aminozuren die in eiwitten aanwezig zijn, helpen bij het bevorderen van weefselherstel en -regeneratie, kracht en wondgenezing. Enkele van de opmerkelijke eiwitopties die u in uw dieet kunt opnemen, zijn noten, zaden, scharrelpluimvee, vlees uit de wei, quinoa, tofu en seitan. Je kunt ook wat vloeibare eiwitten en eiwitshakes consumeren.

Na een operatie is constipatie gebruikelijk. Maar in plaats van afhankelijk te zijn van een laxeermiddel, kunt u zich het beste concentreren op vezelrijke diëten. Houd er rekening mee dat sommige laxeermiddelen schade aan de spieren, weefsels en darmen kunnen veroorzaken.

Enkele geweldige bronnen van vezels zijn volle granen zoals zaden en noten, verse groenten, fruit en groenten. U moet echter geraffineerde suiker en witte granen zoals witte rijst, wit brood, witte pasta, junkfood en bewerkte voedingsmiddelen vermijden, omdat ze constipatie kunnen vergroten.

Tijdens uw herstel na de operatie mag u koolhydraten niet vergeten. Op het gebied van koolhydraten is het kiezen van de juiste soort een cruciale zaak. Kies voedzame en vezelrijke koolhydraten zoals volle granen, bonen, fruit en groenten.

Vetten kunnen helpen ontstekingen te verminderen, energie te verhogen, de immuunrespons te verbeteren en de vitamine-opname te verbeteren, vooral tijdens herstel na de operatie. Enkele van de fantastische opties die je kunt proberen, zijn kokosolie, zaden en noten, ghee, olijfolie en avocado’s. Maar u moet geraffineerde ontstekingsremmende oliën zoals pindaolie, zonnebloemolie en saffloerolie vermijden.

Hoewel koolhydraten, vetten en eiwitten een must zijn voor uw herstel na de operatie, zijn micronutriënten zoals mineralen en vitamines even essentieel. U moet kiezen voor voedzaam voedsel in plaats van junk en bewerkte voedingsmiddelen.

Wat mineralen en vitamines betreft, zijn enkele van de beste opties vitamine A uit donkergroene groenten en sinaasappels, vitamine C uit bessen en citrusvruchten en vitamine D in eieren en vis. Daarnaast kan zink dat aanwezig is in zeevruchten, bonen en vlees, evenals ijzer in abrikozen, vlees en bonen, helpen bij het bevorderen van wondgenezing en het verbeteren van uw energie.

  1. Stoppen met roken

Rokers lopen een groter risico op complicaties door chirurgische ingrepen in vergelijking met niet-rokers. Bij het roken neemt het lichaam nicotine en monoxide op, waardoor het zuurstofgehalte in het bloed zou dalen. Het zal zelfs de bloedstroom beperken. Houd er rekening mee dat zuurstof essentieel is voor wondgenezing, dus hoe meer u rookt, hoe groter de kans is dat uw wond veel langer nodig heeft om te genezen. En nog iets: roken kan ook leiden tot infectie.

Wanneer u stopt of stopt met roken slechts een dag voor uw geplande operatie, zal de zuurstof in uw bloed beginnen te stijgen, aangezien de nicotine en koolmonoxide zullen beginnen af ​​​​te breken.

De meeste artsen adviseren hun patiënten om ten minste een maand voor de operatie te stoppen met roken en nog een maand direct na de operatie. Sommige chirurgen zullen de procedure niet eens uitvoeren als ze erachter komen dat je hebt gerookt. Dit geldt vooral voor degenen die plastische chirurgie ondergaan. Het is omdat het mengen van nicotine met dat soort operaties kan leiden tot vertraagde wondgenezing, brede en dikke littekens, infecties, verhoogde pijn en bloedstolsels die levensbedreigend kunnen zijn.

  1. Neem contact op met uw zorgverlener als er zich een probleem voordoet

Als u denkt dat er iets niet in orde is of als er een probleem is dat uw herstel in de weg staat, is het raadzaam om meteen contact op te nemen met de chirurgische faciliteit of het kantoor van de dokter. Hoewel bijwerkingen vaak voorkomen, is het van cruciaal belang om elk probleem dat zich voordoet te controleren om te voorkomen dat het erger wordt of tot een noodsituatie leidt.

Laatste bericht

Met de vooruitgang in technologie en de grote verscheidenheid aan postoperatieve oplossingen van tegenwoordig, is herstellen na onder het mes gaan gemakkelijker dan ooit tevoren. Om uw herstel te maximaliseren en tegelijkertijd de veiligheid te waarborgen, kunt u de bovengenoemde nazorgtips eens proberen.

creditSource link

Docis
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart