Voordelen van werken via een zorg uitzendbureau

De zorg is een van de grootste werksectoren in Nederland. Dat is niet voor niks, want de zorgsector is een uiterst belangrijke sector die wel wat mankracht kan gebruiken. Er zijn daarbij ook allerlei baanmogelijkheden binnen deze sector. Wil jij graag in de zorg werken? Dat kun je snel, eenvoudig en efficiënt regelen via een zorg uitzendbureau. In dit artikel leggen we uit wat de grootste voordelen zijn van het werken via een zorg uitzendbureau

Wat is een zorg uitzendbureau?

Een zorg uitzendbureau koppelt, net als een regulier uitzendbureau, de juiste professional aan een werkgever. Bij een zorg uitzendbureau ligt de focus echter op de zorgsector en zijn diverse zorginstellingen de klant. Via een zorg uitzendbureau worden dus alleen mensen gewerfd voor de zorgsector, en niet voor andere sectoren.

Groot en divers aanbod van relevant werk

Eén van de grootste voordelen van het werken via een zorg uitzendbureau, is het grote aanbod aan werk die je aangeboden krijgt. Zo heb je een diverse baantjes in bijvoorbeeld de geestelijke gezondheidszorg, verpleging, ziekenhuizen en thuiszorg. Al deze baantjes zijn tegelijkertijd ook relevant voor jou als zorgprofessional, omdat er alleen werk wordt aangeboden wat binnen de zorgsector valt. Zo kun je dus sneller een baan tegenkomen die jou aanspreekt. De baantjes kom je vaak ook niet tegen op vacaturebanken of andere websites.

Flexibiliteit in werkuren

Werken via een zorg uitzendbureau geeft je veel ruimte en flexibiliteit om je eigen werkuren te bepalen. Je geeft je rooster door en op basis daarvan kun jij aan de slag. Een zorg uitzendbureau is gericht op het zoeken van een leuke baan die bij jou past. Daar speelt jouw beschikbaarheid natuurlijk een belangrijke rol in. Je kunt via de app of website snel en eenvoudig je beschikbaarheid doorgeven. Dat kan fulltime of parttime zijn, maar bijvoorbeeld ook dat je op zoek bent naar een zomerbaantje of een baan voor bepaalde tijd, zoals 3 maanden.

Breid je netwerk uit

Door het brede aanbod aan werk bij verschillende zorginstellingen, is het werken via een zorg uitzendbureau de perfecte mogelijkheid voor jou om je netwerk uit te breiden. Je leert op gegeven moment namelijk ontzettend veel nieuwe mensen kennen. Dat is natuurlijk heel gezellig, maar ook handig voor jouw professionele netwerk. Wellicht leer je iemand kennen die jou kan voorstellen aan een ander tof baantje! Een zorg uitzendbureau is dus de ideale manier om je netwerk uit te breiden, omdat je snel en eenvoudig op verschillende plekken aan de slag kunt.

Goed verdienen

Het is een grote misvatting dat je via een uitzendbureau minder verdient dan wanneer je direct bij een instelling of bedrijf aan de slag gaat. Je verdient bij de meeste baantjes namelijk hetzelfde als iemand die direct bij een instelling of bedrijf werkt. Dat komt omdat bedrijven en instellingen verplicht zijn om elke werknemer die dezelfde leeftijd en functie heeft, ook hetzelfde uurloon te geven. Bij een zorg uitzendbureau is het gemiddelde uurloon vaak zelfs hoger, omdat bij een regulier uitzendbureau veel standaard horeca- of supermarkt baantjes worden aangeboden. Daar is het uurloon over het algemeen lager dan in de zorgsector.

Docis
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart