Wat is de invloed van vitamine D op het lichaam?

Vitamine D speelt een belangrijke rol bij veel processen in het lichaam. Het is een vitamine die via de huid zelf door het lichaam kan worden aangemaakt. Hiervoor is zonlicht nodig. Daarnaast is vitamine D ook terug te vinden in meerdere soorten voeding. Vooral vis en vlees is rijk aan vitamine D. De vitamine zit ook in kleinere hoeveelheden in eieren. In sommige gevallen kan het bij slikken van vitamine D van Nutribites verstandig zijn. Dit kan bijvoorbeeld zijn tijdens de wintermaanden wanneer er minder zonlicht is. Daarnaast hebben sommige mensen meer kans op een vitamine D tekort. Dit geldt vooral voor kinderen en ouderen, maar ook voor mensen met een donkere huidskleur. Het is belangrijk om voldoende vitamine D binnen te krijgen. Hieronder lees je meer over de werking van vitamine D in het lichaam.

Belangrijke vitamine voor botten en spieren

Vitamine D is belangrijk voor het behoud van sterke botten en gezonde spieren. Daarnaast heeft het ook invloed op de sterkte van de tanden. Dit komt doordat de vitamine ervoor zorgt dat fosfaat en kalk wordt opgenomen vanuit het voedsel dat je eet. Deze stoffen zijn belangrijk voor botten en het gebit. Vitamine D wordt om die reden vaak ingezet bij mensen die last hebben van botontkalking. Doordat de vitamine zo een grote rol speelt bij de staat van de botten en spieren kan een tekort aan deze vitamine zorgen voor algehele vermoeidheid en een gevoel van zwakte. 

Het immuunsysteem

Naast de invloed van vitamine D op de sterkte van de botten en spieren in het lichaam speelt de vitamine ook een belangrijke rol in het immuunsysteem. Vitamine D draagt bij aan een gezonde en goede afweer die nodig is om het lichaam te beschermen tegen ziekte. Het binnenkrijgen van vitamine D is dus van invloed op de weerstand. Daarnaast speelt de vitamine een belangrijke rol bij celvernieuwing. Het wordt aangeraden om vooral tijdens de wintermaanden goed op te letten of je voldoende vitamine D binnenkrijgt. Als je tijdens de lente- en zomermaanden minimaal een half uurtje buiten komt kun je er al voor zorgen dat jouw lichaam voldoende vitamine D aanmaakt.

 

Docis
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart