Wat is vitamine C?

De kans dat je wel eens van vitamine C hebt gehoord, die is natuurlijk vrij groot. Net als vitamine D, is C één van de meest voorkomende en tevens ook belangrijkste vitamines die we moeten zien binnen te krijgen. Waar dit voor een groot deel vaak prima lukt door middel van voeding, kan het ook zijn dat je wat hulp nodig hebt. Supplementen bieden dan uitkomst. Om er nu voor te zorgen dat je je beseft waarom het belangrijk is dat je voldoende binnenkrijgt, hebben we een aantal belangrijke zaken voor je op een rijtje gezet. Zo weet je namelijk zeker dat je niet tekort komt. Speciaal daarom leggen we je in dit artikel niet alleen uit wat Vitamine C nu exact is, maar vertellen we je ook waarom het belangrijk is en hoe je ervoor zorgt dat je het door middel van de juiste voeding binnen kunt krijgen.

Vitamine C uitgelegd

Vitamine C (ascorbinezuur) is een voedingsstof die het lichaam nodig heeft voor de aanleg van bloedvaten, kraakbeen, spieren en collageen in de botten. Vitamine C is ook van essentieel belang voor het genezingsproces van je lichaam. Vitamine C is een antioxidant die je cellen helpt beschermen tegen de effecten van vrije radicalen – moleculen die ontstaan wanneer je lichaam voedsel afbreekt of wordt blootgesteld aan sigaretten en straling van de zon, röntgenstralen of andere bronnen. Vrije radicalen kunnen een rol spelen bij hartziekten, kanker en andere ziekten. Vitamine C helpt je lichaam ook ijzer op te nemen en op te slaan. Omdat je lichaam geen vitamine C aanmaakt, moet je het uit je voeding halen. Vitamine C zit in citrusvruchten, bessen, aardappelen, tomaten, paprika’s, kool, spruitjes, broccoli en spinazie. Vitamine C is ook verkrijgbaar als voedingssupplement, meestal in de vorm van capsules en tabletten.

Hoeveel vitamine C heb je nodig?

Dat je lichaam vitamines en mineralen nodig heeft om de belangrijke processen in je lichaam doorgang te laten vinden, dat moge duidelijk zijn. Waar we weten dat een gemiddelde volwassen vrouw zo ongeveer 2.000 kcal per dag nodig heeft en een man 2.500 kcal, geldt er ook een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor de inname van vitamine C. Wanneer je een volwassen persoon bent, dan is het advies om zo tussen de 75 – 90 mg per dag binnen te krijgen. Dit mag voor een deel uit voeding zijn en ook voor een deel uit supplementen van Benfida.com. Het kan namelijk heel goed zijn dat je door je voeding niet altijd alles binnenkrijgt, waardoor je genoodzaakt bent dit aan te vullen met supplementen. Uiteraard is dit geen enkel probleem. Sterker nog, het is ontzettend verstandig om te doen. Door voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen, zorg je ervoor dat je weerstand beter wordt en je spieren en gewrichten sterker worden.

Docis
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart