Wat gebeurt er met je lichaam na een auto-ongeluk?

Een auto-ongeluk krijgen kan overweldigend zijn. Wat je voorheen ook deed, wordt irrelevant en je moet je nu concentreren op gezond blijven en begrijpen wat er net is gebeurd. U moet nu prioriteit geven aan uw herstel – fysiek, mentaal of emotioneel. Afgezien daarvan heb je te maken met documentatie, stijgende medische rekeningen en zelfs het indienen van schadeclaims.

Het menselijk lichaam tijdens een ongeval

Bij een auto-ongeluk gaat veel kracht gepaard en het menselijk lichaam heeft zijn beperkingen. Zelfs als de bestuurder een veiligheidsgordel draagt ​​en de auto over de nieuwste veiligheidsvoorzieningen beschikt, kunnen ze fysieke pijnen en pijnen verwachten, waaronder wonden, gebroken botten en ernstige verwondingen. Hun leven kan op zijn kop worden gezet als ze te maken hebben met maandenlange therapie en medische afspraken in de hoop een volledig herstel te bereiken.

De meeste verwondingen bij auto-ongelukken gebeuren wanneer de bestuurder:

 • Tegen het dashboard van de auto gegooid
 • Zijwaarts tegen de voorruit gerukt
 • Vooruit en achteruit gegooid
 • Geraakt door rondvliegend puin of losse voorwerpen
 • Uit de auto gegooid

Het belang van snelle medische hulp

Nadat je een auto-ongeluk hebt gehad, heb je misschien het gevoel dat je veel geluk hebt gehad omdat je heelhuids uit de auto kon komen zonder zichtbare verwondingen. Je kunt er zeker van zijn dat je alleen wat bultjes en blauwe plekken en een beetje pijn hebt. U moet zich echter zo snel mogelijk laten onderzoeken door een medische professional. Dat komt omdat interne verwondingen mogelijk pas dagen later tekenen vertonen, wanneer de schade mogelijk is verergerd en kan leiden tot langdurige gezondheidsproblemen en zelfs invaliditeit.

Tekenen en symptomen van verwondingen zoals hersenschudding, whiplash, wonden van zacht weefsel of beschadiging van de ruggengraat worden mogelijk pas uren of dagen na het ongeval duidelijk. Dat kan komen door adrenaline en endorfines die tijdens en na de crash opkomen, omdat deze chemicaliën elk gevoel van pijn kunnen maskeren.

Ook als u denkt dat u zich na het ongeval goed voelt, is het belangrijk om uzelf de dagen of weken na het ongeval goed in de gaten te houden en bij nieuwe pijn of andere verschijnselen naar uw huisarts te gaan. Let op symptomen zoals:

 • Onverklaarbare hoofdpijn
 • Tintelingen en gevoelloosheid
 • Pijn in uw nek of rug
 • Pijn in je buikstreek
 • Veranderingen in uw gedrag of persoonlijkheid
 • Moeite met slapen of te veel slapen
 • Vermoeidheid

Aarzel niet om medische hulp in te roepen voor een van de bovenstaande of andere symptomen, zelfs als ze mild zijn of als u niet zeker weet of ze verband houden met het ongeval of niet.

Meest voorkomende verwondingen na een auto-ongeluk

· zweepslag

Wanneer uw hoofd en nek naar voren en naar achteren worden geslingerd als gevolg van de impact van de crash, resulteert deze krachtige beweging in schade aan uw zachte weefsels, wervels, zenuwen of wervelschijven. Symptomen van een whiplash zijn pijn die uitstraalt naar de bovenrug en schouders, hoofdpijn, gevoelloosheid en tintelingen.

· Hersenschudding

Ook bekend als een mild traumatisch hersenletsel, treedt een hersenschudding op wanneer het hoofd de volledige impact van de crash ontvangt en krachtig wordt geschud. De hersenen stuiteren rond in de schedel, waardoor een hersenschudding ontstaat en zachte weefsels en hersencellen worden beschadigd. Als u een hersenschudding heeft, kunt u last krijgen van misselijkheid, vermoeidheid, duizeligheid, verwardheid, geheugenproblemen, problemen bij het concentreren, problemen met evenwicht en coördinatie, veranderingen in uw slaappatroon en gevoeligheid voor geluid en licht.

Uw arts moet mogelijk een neurologische evaluatie en controleer uw zicht, horenbalans, coördinatie en reflexen. U kunt ook een cognitieve test krijgen om uw vermogen om informatie, concentratie en geheugen op te roepen te evalueren en uw arts kan ook hersenscans aanbevelen om de ernst van uw verwondingen te bepalen. Mogelijk moet u ook de eerste 24 uur onder observatie blijven.

· Ruggenmergletsel

U kunt schade oplopen aan uw wervels, zenuwen, tussenwervelschijven of het bindweefsel van uw wervelkolom. U kunt last krijgen van stijfheid en spierspasmen, rugpijn en verlies van mobiliteit van de wervelkolom. Aangezien de impact van de crash kan resulteren in een directe impact op de wervelkolom, kunt u merken dat het vermogen van het ruggenmerg om berichten van en naar de hersenen te ontvangen en te verzenden, is aangetast en dat u mogelijk verlies van motorische, sensorische en autonome functies ervaart.

Als een dwarslaesie wordt vermoed, zullen de paramedici ter plaatse de wervelkolom zorgvuldig immobiliseren en kan worden vastgesteld dat u hiervoor een spoedoperatie nodig heeft. Tractie kan ook worden gebruikt om de wervelkolom in de juiste uitlijning te brengen en de bloedstroom naar het gebied te herstellen.

· Problemen met de geestelijke gezondheid

Het is niet ongebruikelijk dat mensen die een auto-ongeluk meemaken, geestelijke gezondheidsproblemen ontwikkelen, zoals: PTSS, depressie of angst. Dit komt door het trauma dat is ontstaan ​​door de overweldigende impact van de crash zelf, schade aan eigendommen, de verwondingen waar je nu mee te maken krijgt, schuldgevoelens als iemand anders om het leven komt en vele andere factoren.

Afgezien daarvan moeten veel slachtoffers van auto-ongelukken schadevergoeding en gerechtigheid zoeken, vooral wanneer het ongeval werd veroorzaakt door roekeloos rijgedrag. Dit draagt ​​bij aan hun algehele emotionele en mentale gezondheidsdruk die schadelijk zou zijn als het slachtoffer van een auto-ongeluk niet goed kan omgaan.

Kan een letselschadeclaim worden ingediend voor letsel dat niet direct zichtbaar is?

Te lang wachten met het melden van een blessure kan problemen veroorzaken bij uw verzekeringsmaatschappij. Daarom is het altijd aan te raden om een ​​politierapport op te stellen en uw verwondingen meteen te laten controleren door een bevoegde arts. Een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg kan uw verwondingen evalueren en uitleggen op welke symptomen u de komende weken of maanden moet letten. Ontvang dan een kopie van de evaluatie en instructies van uw arts om aan uw verzekeraar te geven.

Ook, 1-800-gewond raadt u aan om met een letselschadeadvocaat te praten over uw zaak en de ontwikkeling van uw letsel. U hebt iemand nodig die namens u een sterke zaak kan opbouwen en u kan helpen vechten om de compensatie te krijgen die u nodig heeft en verdient.

creditSource link

Docis
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart