Een blik op de breedte en diepte van de achtergronden en expertise van ons Human Factors Research & Design-team

Een biomedisch ingenieur, gedragspsycholoog, industrieel ingenieur en interactief ontwerper lopen allemaal een… bruikbaarheidslaboratorium binnen. Wat hebben deze individuen allemaal gemeen? Wij zijn een team van professionals op het gebied van menselijke factoren, met verschillende educatieve, professionele en persoonlijke achtergronden.

De combinatie van onze achtergronden resulteert in een zeer effectief team met precies de juiste mix van technische en zachte vaardigheden die ons in staat stellen om ervoor te zorgen dat producten veilig en effectief zijn. Een teamlid legt uit: “Ik denk dat de opleiding die ik het meest haal, mijn middelbare schoolopleiding is, omdat er een enorme focus was op kritisch denken, tijdbeheer, teamdynamiek en interpersoonlijke communicatie.” Onze technische achtergronden verbinden ons door onze sterke basis in techniek, psychologie, menselijke factoren en meer. Maar wat ons samenbrengt en ons in staat stelt om zo goed samen te werken, is onze toewijding aan het werk dat we doen en onze gedeelde sterke organisatie-, communicatie- en kritische denkvaardigheden.

Laat me je een voorbeeld geven: in april begon ik te werken aan een project waarbij we een formatieve bruikbaarheidstest uitvoerden van een diabetesbegeleidingsapp. Ons testteam bestond uit personen met een opleiding in psychologie, menselijke factoren engineering en biomedische technologie. Elk individu had een achtergrond met betrekking tot kritieke componenten van het project, zoals inzicht in menselijk gedrag, expertise op het gebied van menselijke factoren, diabetesfysiologie en de functionaliteit van medische hulpmiddelen, die cruciaal waren voor het begrip en de vroege planning van het project. De vaardigheden die het meest van toepassing zijn op het werk waren echter de interpersoonlijke vaardigheden van de major psychologie, de ontwerpdenkende mindset van de human Factors Engineering major en de aandacht voor detail van de major Biomedical Engineering, allemaal vaardigheden die werden opgedaan door middel van rigoureuze educatieve programma’s.

Terwijl het HFR&D-team van Emergo by UL bestaat uit individuen met verschillende achtergronden die ons van elkaar onderscheiden, levert onze educatieve diversiteit een team op dat ons niet alleen naadloos in staat stelt om onze vaardigheden en ervaringen te combineren, maar dat ook doet op een manier die ons verder brengt dan de som van onze onderdelen.

Als recent afgestudeerde Biomedische Technologie wist ik niet zeker hoe toepasbaar mijn opleiding zou zijn toen ik eerder dit jaar bij het team kwam. Na de afgelopen maanden nauw te hebben samengewerkt met en te hebben geleerd van verschillende teamleden, ben ik eeuwig dankbaar voor de impliciete steun die ik heb gekregen van zowel collega’s als mentoren. Door te observeren en te leren van teamleden terwijl ze complexe bruikbaarheidstests uitvoeren, heb ik mijn vaardigheden kunnen opdoen en verfijnen, waardoor ik zelf kon uitgroeien tot een goed presterende professional op het gebied van menselijke factoren. Door dit alles heb ik ons ​​team zien samenkomen om onze kennis en ervaringen exponentieel te combineren en ons grenzeloos vooruit te stuwen.

Suruchi Batra is Human Factors Associate bij Emergo bij de afdeling Human Factors Research & Design van UL.

Lees meer over human factors engineering voor medische hulpmiddelen. IVD’s en combinatieproducten:

  • HFE-ondersteuning voor gebruikersonderzoek voor medische apparaten, IVD’s en combinatieproducten
  • Medisch hulpmiddel en productevaluatie
  • Whitepaper: Drempelanalyses uitvoeren op gebruikersinterfaces
  • Webinar: Human factors engineering voor medische apparaten
  • Webinar: veilige persoonlijke bruikbaarheidstests tijdens COVID-19

creditSource link

Docis
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart